happy-feet

Voetreflexologie


voetreflex


Causale voetreflexologie

Het gehele lichaam en alle organen zijn terug te vinden op de voeten, dit noemt men de reflexzones. Door deze reflexzones te masseren, stimuleer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam, verhoog je de immuniteit, verbeter je de doorbloeding en verwijder je de afvalstoffen. Verder werken we hier met de causale voetreflexologie, dit is een zeer diepgaande behandeling, waar we de oorzaak van de klachten opzoeken.

Causale voetreflexologie, grondlegster An De Mulder, herstelt de beweging van organen. Een orgaan blijft gezond als het zijn mobiliteit kan bewaren, elk orgaan heeft zijn eigen beweging. Gezonde organen moeten bewegen, door veroudering, littekens, toxines, emoties, belastende voeding, … worden deze organen minder beweeglijk. De oorzaak van het verlies van de optimale beweging wordt tijdens de behandeling opgespoord. Zones die erg pijnlijk zijn worden gekalmeerd en verdoofde zones worden ‘gewekt’ door specifiek zones te combineren en door te werken op het zenuwstelsel.

Metamorfose massage beschouwt het persoonlijke prenatale leven niet als iets wat definitief voorbij is. Door de reflexzones te bewerken richten we ons tijdens de behandeling op de tijd voor de geboorte. Spanningen kunnen zich openbaren in de wervelkolom en hebben een invloed op het lichaam. Dit kan aanleiding geven tot blokkades. Deze laatste worden losgemaakt zodat de energie vrij kan stromen. Metamorfose massage kan toegepast worden voor de algemene verbetering van de levenskwaliteit, ondersteuning van ziekten, rouwproces, trauma’s, emotionele problemen, rusteloosheid, mensen met verstandelijke beperking, gehandicapte personen, autisme, hyperactiviteit, zwangerschap, comapatiënten, dementie. Behandeling is zeer ontspannend en duurt ongeveer een uur.

Chi Nei Tsang: Energetische Orgaanmassage: Chi is levensenergie, die stroomt door de interne kanalen van het lichaam: de bloedvaten, het zenuwstelsel, het lymfesysteem en de energie banen. Deze behandeling doet de energie weer stromen waardoor het lichaam weer beter zal gaan functioneren.