regenboog

Licht- en kleurentherapiekleurmeisje

Licht en kleuren hebben zoveel te betekenen in ons dagelijkse leven. In het witte licht van de zon zijn alle kleuren aanwezig. Kleuren zijn evenwichten tussen Yin en Yang.  Ze geven ons energie en beïnvloeden onze gezondheid en innerlijke harmonie positef  zoals je kunt merken aan de invloed van een rood ondergaande zon op onze stemming.

Het licht is energie en de kleur een evenwicht die informatie bevat, want elke kleur heeft een eigen specifieke trillingsfrequentie. Met behulp van een speciale lichtpen wordt gekleurd licht ingestraald op bepaalde acupunctuurpunten en reflexzones van de huid. Dit gekleurde licht, dus energie met een boodschap, wordt door de huid opgenomen en gaat via banen van meridianen en cellen door het lichaam. Hierdoor kan de energie weer doorstromen en kunnen spanningen of blokkades worden losgelaten waardoor het lichaam het natuurlijke evenwicht, zoals voor het ontstaan van de klacht weer kan herstellen.

De kleuren vanuit de lichtpen zetten een diepgaand en geheel pijnloos proces in gang zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Elke klacht en elke ziekte kent zijn eigen behandelingsplan. Het is zeer geschikt voor kinderen doordat de behandeling volstrekt pijnloos en ontspannend is. Het kan probleemloos en zonder enig bezwaar in combinatie met andere therapieën worden toegepast.

Kleurenpunctuur : het woord suggereert een combinatie van kleurentherapie en acupunctuur. De kleuren fungeren net als naalden als energietrillingen en hebben elk een aparte frequentie.
Kleuren hebben elk een trillingsfrequentie, geven ons energie en beïnvloeden onze gezondheid en innerlijke harmonie.   De behandeling is geheel pijnloos en is erg ontspannend en is daarom ook geschikt voor kinderen.  Kleurenpunctuur  kan toegepast worden bij onrust, verkoudheid, sinusitis, bronchitis, slaapstoornissen en slaapgebrek, hoofdpijnen, stress en burn-out, leer- en concentratieproblemen, reuma of andere vormen van gewrichtsaandoeningen, acute en chronische pijnen.

Een specifieke behandeling voor de zwangere vrouw: de prenatale kleurenpunctuur, dit komt voort uit de Metamorfose therapie van Robert St. John. Dit is zeer ontspannend voor moeder en kind.  Prenatale kleurenpunctuur is ook heel geschikt voor volwassenen, want we hebben allemaal indrukken opgedaan in de baarmoeder die nog mede bepalend zijn voor ons leven van nu.
Een kleurenpunctuur behandeling duurt ongeveer 1 uur en heeft een frequentie van ongeveer 1 X per 3 weken.

Bindweefselmassage met licht en kleur: Massage van de rug met licht en kleur: inzetbaar bij rugklachten en gewrichtsklachten, doorbloedingsstoornissen, verlammingen, zenuwstoringen, psychosomatische klachten en ziekten.